Kalender

Når vi er pressede af uro og stress, skaber det en masse tanker, der igen forstærker uroen i kroppen, og det kan være svært at komme ud af den onde cirkel. Denne workshop handler om at bruge kroppens ressourcer til at finde ro.

Vi skal træne blid yoga i bevægelse og arbejde med at give tankerne mindre magt ved at øge opmærksomheden i kroppen. Du vil lære, hvordan det er muligt at rumme ubehag, uden at det kommer til at fylde og tage styringen i dit liv. Du vil lære, hvordan du styrker din oplevelse af at være afgrænset, og du får 2 meditationsteknikker, der skaber plads og ro indeni. Alle teknikker er enkle og lige til at overføre til din hverdag.

Workshoppen kræver ikke andre forudsætninger end lysten til at sænke tempoet og mærke dig selv. Du behøver ikke at have erfaringer med hverken yoga eller meditation, men det er bestemt ingen ulempe. Der findes tæpper og yogamåtter, men du er selvfølgelig velkommen til at medbringe dit eget.

Tilmelding på mail. Workshoppen finder sted på Yoga Skolen, Fabriksvej 10 i Helsingør. Max 14 deltagere.

Pris: 350,-
Datoer: Lørdag den 25.05.19 kl 10.30-13.30 i Helsingør

At kunne mærke sine grænser er betydningsfuldt både hvor vi færdes blandt andre mennesker og i forhold til os selv. Tit kan det være nødvendigt at strække os lidt længere, end vi har lyst til, for at få alle ender til at mødes. Men hvis det bliver en vane at overhøre egne grænser, kan det skabe udmattelse og frustration.
På denne workshop skal vi arbejde med at øge den indre opmærksomhed og følsomhed i forhold til de fysiske signaler, vi får om egne grænser. Vi skal undersøge, hvordan vi kan bruge kroppen til at styrke den grounding og stabilitet, der er en forudsætning for at kunne mærke, respektere og markere sin grænse.
Du vil blive undervist i blid yoga, fysiske øvelser og meditation. Du vil lære to meditationsteknikker, du efterfølgende kan bruge på egen hånd, samt en række enkle fysiske teknikker, der er lige til at bringe med dig ud i din hverdag.
Workshoppen finder sted på Yoga Skolen, Fabriksvej 10, 3000 Helsingør.
Tilmelding på eneravn@gmail.com
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe på 26 27 23 80.

Pris: 350,-
Datoer:

Torsdage kl. 10-12. Vi arbejder med mindfulness og blid, hensyntagende yoga og du vil få lidt teoretisk undervisning, blandt andet i, hvordan dit nervesystem påvirkes af smerter. Du vil lære hvordan du kan berolige dit nervesystem og reducere den stress, der ofte følger med at have smerter. Du kommer til at træne din bevidsthed om kroppens grænser og arbejde med at opnå større accept af dine smerter.
Du kommer til at stifte bekendskab med forskellige teknikker og får støtte til at undersøge hvad, der hjælper netop dig bedst. Forløbet giver mulighed for at udvikle en fortrolighed med de øvelser, der giver mest mening for dig, så du kan fortsætte på egen hånd efter forløbet. Hver gang indgår en yogasekvens, afspænding og meditationer. Du skal forvente at bruge 20-30 min. dagligt til træning mellem mødegange.

Forløbet er tilrettelagt for deltagere med kroniske smerter, og der er mulighed for at ligge eller sidde som det passer dig bedst. Deltagelse i forløbet kræver ikke andre forudsætninger end nysgerrighed og åbenhed og lyst til at afprøve nye måder at håndtere smerte på. Gruppens størrelse giver mulighed for, at vi sammen kan skabe et trygt forum med plads til alle.
Der findes tæpper, puder og yogamåtter, men du er selvfølgelig velkommen til at medbringe dit eget.

Tilmelding på mail. Der starter nyt forløb, når der er 5 tilmeldte. Du er altid velkommen til at ringe for nærmere info.

Pris: 2700,-
Datoer:

Hvordan kan du passe på dig selv, samtidig med at du stiller dig til rådighed for andre mennesker som fagperson og som medmenneske? For engagerede mennesker, der brænder for gøre en forskel, kan det nogen gange føles som om det bliver et valg mellem enten at udføre sit arbejde tilfredsstillende eller at passe på sig selv.

Dette forløbs formål er at forebygge stress og udbrændthed i arbejdet med andre mennesker og er tilrettelagt for lærere, pædagoger, sundhedspersonale, socialrådgivere m.v.
Du vil lære konkrete teknikker til at bevare eller genoprette indre ro og balance i forbindelse med udfordrende situationer, og du vil lære, hvordan du kan styrke din evne til at stå fast med en tryg afgrænsning til omverdenen. Du vil få inspiration til at arbejde med at rumme den magtesløshed, der ofte er del af at arbejde med andre mennesker. Teknikkerne er enkle og kan overføres direkte til din hverdag både i og uden for arbejdstid.
Vi starter hver gang med blid yoga, hvor alle kan være med uanset tidligere erfaring og fysisk form. Der indgår desuden korte teoretiske oplæg om samspillet mellem krop og psyke, når vi er pressede. Bl.a. vil du høre om hvordan reptilhjernen sætter dagsordenen i dit sind, hvordan dine tanker og følelser påvirker din krop og hvordan du kan påvirke det autonome nervesystem.
Indholdet er baseret på yoga, mindfulness og kropsterapi.

Forløbet strækker sig over 4 gange. Første gang varer 3 timer, de følgende gange 2 timer.

Pris:
Datoer: Forløbet kan bestilles til din arbejdsplads.

Onsdage kl 16-18. Max 6 deltagere. På dette forløb skal vi arbejde med at vække kroppens naturlige ressourcer ift. at opnå større ro og balance. Vi skal undersøge, hvordan vi kan kultivere omsorg og venlighed overfor os selv – og hvordan disse kvaliteter kan bringes med ud i mødet med en travl hverdag med dens krav, udfordringer og kontakter til andre mennesker.

Med mindfulness og yoga som omdrejningspunkt skal vi arbejde med at øge bevidstheden om kroppens signaler, med at forblive nærværende i nuet og med evnen til selvomsorg. Du kommer til at stifte bekendskab med forskellige teknikker og får støtte til at undersøge hvilke strategier og teknikker, der hjælper netop dig bedst. Forløbet giver mulighed for at blive fortrolig med de øvelser, der giver mest mening for dig, og du får sparring på din træning derhjemme, når vi ses. Hver gang indgår en yogasekvens, afspænding og meditationer. Du skal forvente at bruge 15-30 min. dagligt til træning mellem mødegange.

Forløbet er tilrettelagt for deltagere med stress, begyndende stress eller med et behov for at forebygge stress. Gruppens størrelse giver mulighed for, at vi sammen kan skabe et trygt forum med plads til dig, og det du nu bringer med dig den pågældende dag. Deltagelse i forløbet kræver ikke andre forudsætninger end lysten til at sænke tempoet og øge den indadvendte opmærksomhed, så du behøver ikke have erfaringer med hverken yoga eller meditation. Der findes tæpper, puder og yogamåtter, men du er selvfølgelig velkommen til at medbringe dit eget.

Tilmelding på mail. Du er altid velkommen til at ringe for nærmere info.

Pris:
Datoer: Forløbet kan bestilles til din arbejdsplads.